Група колоездачи от Хасково и тази година ще атакуват с

...
 Група колоездачи от Хасково и тази година ще атакуват с
Коментари Харесай

Хасковски колоездачи атакуват връх Шипка на 3 март

 Група колоездачи от Хасково и тази година ще нападат с колела връх Шипка на 3 март, когато честваме националния празник на Република България – Ден на освобождението от османско робство. Засега се оформяме екип от към 10-ина велосипедисти за Шипка, само че до тогава има време, тъй че и други запалянковци могат да се включат, разяснява ръководителят на КК „ Хасково ” Георги Ангелов. Другата седмица ще се съберем и ще се групираме до сборните пунктове да отидем с коли, съобщи той.

Всеки е добре пристигнал на изкачването на върха, стига да е с колело, няма значение какво, добави Георги Ангелов. Маршрутът не е тежък, тъй като до Казанлък се върви с коли, автобус, трен. От там нагоре – с колела. Обикновено на 3 март на връх Шипка се стичат стотици велосипедисти от цялата страна, с цел да изразят своята респект към починалите за свободата на България по собствен си метод. Понеже тази година националният празник се пада в събота, се чака по-голямо наличие.
Събитието по изкачването на връх Шипка, станало към този момент обичайно, няма уредници, няма и основатели. Също по този начин няма такси за присъединяване, няма спонсорство, няма проведен превоз и лекарски екип. Освен това няма съпътстващи коли. За мероприятието всеки самичък си поема разноските. Всеки самичък подхваща всичко обвързвано с присъединяване си и носи отговорност за своите дейности. Трябва да се планува специфична екипировка, тъй като времето в низините няма нищо общо с това на върха. Шал, шапка, ръкавици и яке в раницата ще са изключително нужни за спускането на връщане. Инициаторите от страната канят всички юнаци, мераклии, фенове, спортисти, туристи, уважаващи този популярен празник, да се включат с колела в честването през 2018 г. 
Стартовите точки от юг са град Казанлък и град Шипка, а от север - град Габрово. Сборният пункт при Казанлък е бензиностанцията на ОМВ на източния вход на града. Към върха ще се потегля в 10:00 часа! Събирането на колоездачите би трябвало да става до 9:50 часа. Другият събирателен пункт е при град Шипка, където велосипедистите ще се събират на паркинга пред заведението, до основния път, в самото начало на прохода Шипка в 10:50 часа. Третият събирателен пункт е в град Габрово. Там велолюбителите ще се събират на бензиностанция Лукойл на южния излаз на Габрово. 
Колоездачите би трябвало да знаят, че на нанагорнище проходът за МПС-та е затворен. Единственото придвижване ще е от хора и колоездачи. На втурване обаче проходът вероятно ще е отворен и би трябвало да се внимава, предизвестяват участвали други години на мероприятието.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР